Gevangenismuseum Veenhuizen

Gevangenismuseum Veenhuizen

Een van de leuke bezienswaardigheden die heel makkelijk te bezoeken is vanaf het vakantiepark Resort Venetië in Giethoorn is het gevangenisdorp Veenhuizen. Waar u een karakteristiek dorpje gaat bezoeken wat een hele lange historie heeft op het gebied van het gevangeniswezen en het ontstaan van koloniën.

Het verhaal van Veenhuizen
Misdaad en straf zijn van alle tijden. Maar de manier waarop misdadigers gestraft worden, die is door de eeuwen heen flink veranderd. In het Gevangenismuseum ontdek je alles over straffen van vroeger én nu. Hoe zag een gevangenis er vroeger uit? Hoe ging men om met de gevangenen? Bekijk de maquettes, prenten en historische objecten, zoals een pijnbank en zelfs een radbraakkruis, die laten zien hoe bruut er vroeger gestraft werd…

In het Gevangenismuseum vind je nog echte slaapkooien, een koepelgevangenis en een modern cellenblok. Je mag overal in! Wil je weten hoe het er tegenwoordig in de gevangenis aan toe gaat? Maak kennis met vijf personen die een misdaad hebben begaan en volg hen tijdens hun arrestatie, veroordeling en gevangenschap.