Omgeving

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden is met ruim 10.000 hectare het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa.

Een labyrint van plassen, meren, slootjes, mysterieus ogende moerasbossen, uitgestrekte rietpercelen en bloemrijke hooilanden.

Kraamkamer voor bijzondere plant- en diersoorten en uitvalsbasis voor varende, fietsende en wandelende recreanten.

Naar Website

Frederiksoord

Welkom in de oudste Kolonie van Weldadigheid! Frederiksoord was in 1818 de plaats waar Johannes van den Bosch met carte blanche van Koning Willem de I paupers uit de stedelijke gebieden nieuwe kansen bood.

Het begin van een groots maatschappelijk experiment dat nog steeds zichtbaar is in het landschap en aan de gebouwen die in deze Kolonie staan. In het voorjaar van 2019 is Museum De Proefkolonie geopend. Hier beleeft u via een multimediale tijdreis het ontstaan van de Koloniën van Weldadigheid en het échte verhaal van de eerste kolonisten die in 1818 in Frederiksoord een nieuwe toekomst vonden.

Het museum is gevestigd in het Bezoekerscentrum Huis van Weldadigheid. (Majoor Van Swietenlaan 1A in Frederiksoord).

Koloniën van Weldadigheid

Rechte paden en een raster van hoofd- en zijwegen. Koloniewoningen. Huis Westerbeek van de Maatschappij van Weldadigheid. In Frederiksoord vind je nog veel sporen van de tweehonderd jaar oude Kolonie van Weldadigheid. 1818.

Johannes van den Bosch en zijn Maatschappij van Weldadigheid willen paupers in Nederland perspectief op een beter bestaan bieden. De Maatschappij richt daarom Koloniën van Weldadigheid op. De eerste Kolonie heet Frederiksoord. Koning Willem I steunt het initiatief, dat internationale belangstelling krijgt. In Frederiksoord vertellen we het verhaal van de Koloniën en ontdek je al wandelend, fietsend of rijdend de vele sporen van de oude Kolonie. Je ziet er ook hoe het landschap en de bebouwing zijn geëvolueerd.

Naar Website

De Orchideeën Hoeve

De Orchideeën Hoeve

Orchideeënhoeve is een dierentuin en tropische kas in Luttelgeest. Het park is vooral gespecialiseerd in verschillende tropische tuinen.

In de dierentuin zijn verschillende diersoorten te vinden, waaronder verschillende soorten vlinders, waaronder ongeveer 500 blauwe morpho’s, en verschillende soorten schildpadden.

Naar Website

Chaletpark Resort Venetië

Resort Venetië, een Chaletpark in het waterstreekdorp Giethoorn, ook wel het ‘Hollands Venetië’ genoemd. Het dorp is bekend door zijn bruggetjes, waterwegen en punters. Het Chaletpark is gelegen tussen de meren ‘de Bovenwijde’ en ‘het Molengat’ en ligt op loopafstand van het prachtige toeristische centrum. Het Chaletpark is gemakkelijk bereikbaar en heeft de beschikbaarheid over voldoende parkeergelegenheden. Vanwege haar kleinschaligheid geniet u optimaal van de rust en de omgeving. Elke kavel grenst aan het water, dat u toegang geeft tot het uitgestrekte gebied met alle denkbare watersportmogelijkheden.

Recreëren

In uw chalet is ronduit een individuele beleving. Stelt u zich eens voor om ’s morgens wakker te worden in uw chalet en geen verkeerslawaai te ervaren. U wordt als het ware wakker van de rust. Over het water ligt een dauwdeken die op raadselachtige wijze verdwijnt door de opkomende zonnestralen. Het voorzichtige begin op Resort Venetië. De plek van waar geworden dromen. Nu nog even beslissen welke leuke dingen u vandaag gaat vervullen. Varen, zwemmen, vissen, zonnen, winkelen, luieren, terrasje pakken of vandaag gewoon even helemaal niets! Dat is recreëren op Resort Venetië. De plek waar de natuur het tempo bepaalt. De plek waar u de baas bent over de leuke dingen in het leven. Resort Venetië, met recht recreëren in harmonie in een unieke omgeving!